Blog

pexels-pedro-figueras-626165.jpg
15 nov. 2021 20:03
Meer dan de helft van alle Nederlanders heeft last van stressgerelateerde lichamelijke klachten. Hierbij ervaart ruim 61% een gespannen nek/schouders, 59% vermoeidheid en 52% een onrustig gevoel. Ook concentratieproblemen, slapeloosheid, hoofdpijn en neerslachtigheid komen frequent voor. Chronische stress kan leiden tot overspannenheid en burn-out met arbeidsverzuim tot gevolg en kan binnen iedere leeftijdsgroep optreden. In dit artikel wordt de stressreactie en de invloed van lichaamsbeweging hierop uitgelegd.
pexels-burst-374831.jpg
8 nov. 2021 15:22
Voldoende lichaamsbeweging heeft veel voordelen voor de gezondheid. Bewegen verlaagt namelijk het risico op hart/ en vaatziekten, diabetes, borst- en darmkanker, depressieve symptomen en vroegtijdig overlijden. Het merendeel van de Nederlanders beweegt echter niet voldoende. In dit artikel worden tips gegeven over hoe meer bewogen kan worden op het werk, ofwel dynamisch werken genoemd.
pexels-nothing-ahead-4502492.jpg
11 okt. 2021 20:25
Klachten aan het bewegingsapparaat komen veel voor en vormen een belangrijk volksgezondheidsprobleem. Vooral nek, schouder- en rugklachten komen frequent voor. Voor klachten aan het bewegingsapparaat wordt een fysiotherapeut frequent geconsulteerd. Deze zal oefeningen meegeven en adviseren over belasting tijdens dagelijkse activiteiten, werk en/of sport. Hierbij wordt leefstijlverandering gestimuleerd. In dit artikel zal het belang van gedragsverandering worden toegelicht bij het consequent blijven uitvoeren van oefeningen. Dit vormt een essentiƫle basis om succesvol te kunnen revalideren.